Image

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en heb jij ervaring als dak- of thuisloze? Doe dan mee aan Wij-land! Samen met jou gaan we werken aan het terugdringen van de dak- en thuisloosheid onder jongeren en creëren we kansen voor jouw eigen toekomst.Image

HOE HET BEGON

In Nederland zijn veel dak- en thuisloze jongeren. Om hier verandering in te brengen is de overheid gestart met een Actie-programma (hier te lezen) en werken zij samen met de gemeenten. Wij-land is onderdeel van dit programma en is gericht op het benutten van de kennis en ervaring van de jongeren zelf.Image

ONDERDEEL 1: DE WERKPLAATS

Het Wij-land bestaat uit twee onderdelen: de eerste is de werkplaats die georganiseerd wordt door Up to Us. De werkplaats bestaat uit een vast kernteam van 6-12 jongeren en jongeren die af en toe meedoen. Zij denken en doen mee met het actieprogramma en delen hun kennis en ervaringen.


Image

ONDERDEEL 2: TINO TRAJECT

Ben jij een (voormalig) dak-of thuisloze jongere, wil je aan de slag gaan met je toekomst(dromen) en daarvoor bewuster keuzes leren maken? Bij het TINO traject krijg je de mogelijkheid om precies hiermee aan de slag te gaan door middel van leren en doen (in de klimhal) onder begeleiding van HUMINT Solutions

Wat zeggen de deelnemers?


HIERMEE WERKEN WE SAMEN

Wij-land werkt samen met de pilotgemeenten en lokale partners. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die de jongeren al kennen, die betrokken zijn bij het Actieprogramma of die kunnen bijdragen aan jouw persoonlijke vervolgstap, zoals een stage of opleiding.

Meer weten?


Image

Ben jij een jongere en wil je meer weten? Ben je als gemeente benieuwd naar de mogelijkheden van Wij-land? Of heb je een andere vraag?Stuur ons een bericht!

 
Image
"Ik heb veel positiviteit meegekregen door mijn deelname aan Old-School. Je leert hier dingen die je niet op school leert en krijgt meer zelfvertrouwen."
Kenaiah, 18 jaar

Image
Old-School is meer dan gesprekjes voeren met bewoners. Je komt in contact met mensen waarmee je normaal nooit zou praten. Je stelt een paar goede doelen op voor jezelf die je wilt bereiken die paar dagen.
Mariam, 17 jaar

Het programma heeft Vreedenhoff als vaste locatie. Daar krijg je de uitleg en interview je de ouderen, daarnaast ga je ook de stad in om informatie te verzamelen.

Wil je meedoen, meer weten, of een keer komen kijken en andere jongeren spreken die al hebben meegedaan? Stuur ons dan een bericht!
 
 
Wij-land vindt plaats in opdracht van het MinVWS
Het programma wordt geleid door HUMINT Solutions
Voor de werkplaats wordt samengewerkt met Up to Us
Wij-land vindt plaats in opdracht van het MinVWS
Image
Het programma wordt geleid door HUMINT Solutions
Image
Voor de werkplaats wordt samengewerkt met Up to Us
Vreedenhoff