Bent u 65+ en vindt u het leuk om een jongere te vertellen over hoe het leven er vroeger uitzag?
Doe dan mee met 'Toen en Toekomst'!

TOEN & TOEKOMST

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. En al deze kennis gaat verloren als deze niet gedeeld wordt. Dat is het idee achter het project Toen en Toekomst. Bij deze editie van ons Knowledge Detective programma, brengen we nieuwsgierige Tielse jongeren in contact met Tielse ouderen. Bent u 65+ en vindt u het leuk om een jongere te vertellen hoe het leven er vroeger uitzag? Dan zoeken we u!

WAAROM MEEDOEN?

In onze maatschappij vragen we vaak de mening van professionele deskundigen. Maar er zit heel veel kennis verstopt bij ‘gewone’ mensen waar je het niet van verwacht. En die kennis ontdekken we vaak niet, omdat we dat niet weten en ook omdat mensen zelf denken dat ze niets interessants te vertellen hebben. Terwijl het tegendeel waar is.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

In april & mei gaan de jongeren in gesprek met de ouderen. Volledig coronaproof via videobellen! Daarna zoeken ze meer informatie over het verhaal in de omgeving en bij het Regionaal Archief Rivierenland. Ze delen hun vondsten in een online eindpresentatie en maken hiervan een tekening. Deze worden in juni levensgroot geschilderd op de muren van twee Tielse tunnels.

Meedoen? Klik op deze knop!


Ik wil meedoen!


(Meedoen als jongere? Je kunt je via deze knop ook aanmelden)

Image
Image
Image
Image

WAT ZEGGEN ANDERE OUDEREN?

Mevrouw Looten deed mee met dit project in Arnhem. Zij deelde een mooie anekdote over haar leven als jong meisje: “Ik vertelde de jongere dat ik vroeger in de zomer regelmatig de Rijn indook. Dat mocht niet, maar dat kon mij er niet van weerhouden. Aan de overkant verkochten ze pruimen. Ik zette een badmuts op waaronder ik geld stopte. Zo bleef het geld droog en kon ik mij aan de overkant trakteren.”
Image


⭐⭐⭐⭐⭐
“Mijn hoofd zit vol met grijze hersencellen en door de gesprekken met de Old-School vouwen die een voor een open en komen de verhalen weer tot leven.”

Dhr. Kaptein 96 jaar

Deze editie van het Knowledge Detective programma is mogelijk gemaakt door:
Image

En een samenwerking van:
Image
Image
Image
Image
Image