Image
Image
Image

Als Tino op zijn nieuwe school komt, valt hij gelijk op, want hij kan niet goed op zijn linkerbeen lopen en gebruikt daarom een kruk. Tino wil graag vrienden worden met een stoere groep jongens. Maar daarvoor moet hij eerst iets winnen met sport en dat gaat hem nooit lukken, of toch wel?


Image
Met de Bende van Super-Anders ontdek je samen met Tino, dat je door een beperking of probleem misschien wel een superkracht hebt! Is dat moeilijk te geloven? Tino gelooft het eerst ook niet, maar samen met zijn Bende van Super-Anders verzamelt hij het bewijs. Lukt het hem om de schooldirectrice te overtuigen voordat de Bende van Super-Anders wordt verboden?

Image
De Bende van Super-Anders is een speelse manier om jongeren en hun ouders, maar ook docenten, hulpverleners, beleidsmakers en bestuurders bewust te maken van de skills en kennis die mensen hebben, niet ondanks maar juist door hun beperking of achterstand. De onderliggende TINO methode wordt door HUMINT Solutions ingezet in het onderwijs, de zorgsector en het bedrijfsleven.

Image
Image
“Wat een heerlijk spel! Er komen leuke gesprekken van die vaak een heel andere kant opgaan als we verwachten. De kinderen die bij ons wonen en komen zijn tussen de 12 en 4 jaar oud. De kaarten zijn goed groot en de illustraties erop zijn echt geweldig. De kinderen vragen er zelf om als het gespeeld moet worden. Zelfs het meest stille kind hier krijgen we erdoor aan het praten.”
Els, Pleegmoeder
“In tegenstelling tot afgelopen jaren [met dit kamp], waar ik meer mijn best moest doen om iets uit de kinderen te ‘trekken’, hielp het spel goed om gesprekken op gang te brengen. Omdat iedereen aan de beurt komt neemt ook iedereen daadwerkelijk deel, hetzij met veel of weinig woorden.” Marjan, sociaal werker
“Ik heb nadat we klaar waren de mening gevraagd wat ze ervan vonden en ze waren allemaal positief en vonden het een leuk idee om ook thuis eens te doen met de pleegouders.Voor mij persoonlijk was dit van alle jaren dat ik meega [met dit kamp] de beste manier om de ochtend mee te vullen. Iedereen heeft de ruimte en vrijheid en de kaarten maken het iets luchtiger.”Koen, Jip-kampleider


Bestel het boek

Je eigen exemplaar? Voor €17,95 haal je het boek in huis! (inclusief verzendkosten in Nederland) . Via onderstaande knop kom je in onze webshop.

Bestellen

Image

TINO Workshop(s)

Wil je met jouw klas, team, organisatie of bedrijf aan de slag met het vinden en benutten van jullie niet-herkende kennis? Neem dan contact met ons op.

Kennismaken

Image
Image

De Bende van Super-Anders (‘The Gang of Extra-Able’) is ontstaan nadat Haim Dror en Maya Lievegoed besloten om een kinderboek te maken over een kernelement van ‘TINO’. Deze methode, die Haim ontwikkelde en Maya in Nederland introduceerde, is gericht op het vinden en benutten van ‘niet-herkende kennis’. Deze kennis is een potentieel dat iedereen vanzelf, maar onbewust, verzamelt. Een crisis of beperking kan dit proces versterken. De TINO methode wordt door middel van diverse programma’s al veelvuldig ingezet, zowel in het bedrijfsleven als voor publieke en maatschappelijke organisaties, waaronder zorg- en onderwijsinstellingen. De schrijvers hopen met het boek hun systematische kijk op alles wat onder gemiddeld is en de bijzondere potentie die daar juist door ontstaat, normaler te maken. Want of je nu een jongere, volwassene, organisatie of bedrijf bent, je hebt altijd niet-herkende kennis om te ontdekken én in te zetten. Bijvoorbeeld om vraagstukken mee op te lossen, beleid te verbeteren of om nieuwe producten of diensten mee te ontwikkelen. Het gebruik ervan is trouwens ook efficiënter, omdat je benut wat er al ís. Zie het als een soort ‘duurzaamheid van mensen’.

Voor meer informatie over TINO en een overzicht van de TINO programma’s bezoek je onze website www.humints.com

"Why do we label people with a disability as 'disabled'? When we could also frame them as 'extra-able'? With this book we want to convince you how that is possible and why it matters."

Image
Image
"Het volledig benutten van je potentie begint met de herkenning ervan. Dit boek biedt een toegankelijk en speels startpunt voor individuen en organisaties om dit vollediger te doen."

Image

Image

Image

 

 

Image
www.superanders.nl