Met Old-School Zeeland krijgen 300 jongeren de kans om twee life skills te oefenen waar ze hun hele carrière profijt hebben. De eerste skill is het verzamelen van informatie die niet voor de hand ligt, waardoor je betere keuzes kunt maken. De jongeren oefenen dit door in gesprek te gaan met ouderen en aan de hand van de zogenaamde TINO methode, ontwikkeld door HUMINT Solutions. Met Fablefactory werken ze daarna aan hun presentatie-skills. En naast de groei van de deelnemers, is het programma ook waardevol voor de ouderen. Want door het speurwerk en creativiteit van de jongeren komen hun verhalen weer tot leven!

WAAROM MEEDOEN?

Als jongere moet je allerlei belangrijke keuzes maken voor je toekomst. Bij de Old-School leer je van professionals life skills die je helpen om jouw talenten te ontdekken en te weten wat je wilt.

LIFE SKILLS

Bij de Old-School oefen je twee life skills: leren van mensen waar je het niet van verwacht en presenteren. Allebei die skills gaan jouw helpen bij je toekomstplannen, of dit nu een opleiding, baan of passie is.

HET PROGRAMMA

Na de kennisdetective-workshop ga je een oudere videobellen om zijn of haar levensverhaal uit te zoeken. In deel 2 krijg je een presentatie-training en werk je samen met andere jongeren toe naar een (online) show over de verhalen!
Image
Image
Image
Image

WIE KAN ER MEEDOEN?

Iedereen tussen de 14 en 27 jaar uit uit Zeeland kan meedoen. Het programma vindt grotendeels online plaats dus een internetverbinding is genoeg!

HOELANG DOE JE MEE?

Als je start kan je zelf kiezen hoe snel je jouw traject doorloopt. De maximale tijd is 6 maanden en in totaal duurt het traject 80 uur. Langer meedoen mag ook.

MEER WETEN?

Meer weten? Of heb je een vraag?

Stuur ons een bericht
Image

"Ik heb veel positiviteit meegekregen door mijn deelname aan Old-School. Je leert hier dingen die je niet op school leert en krijgt meer zelfvertrouwen."
Kenaiah, 18 jaar

Image

Old-School is meer dan gesprekjes voeren met ouderen. Je komt in contact met mensen waarmee je normaal nooit zou praten. Je stelt een paar goede doelen op voor jezelf die je wilt bereiken en werkt daar naar toe.
Mariam, 17 jaar
De Old-School wordt financieel ondersteund door:
Het programma is ontwikkeld door:
Het programma wordt geleid door:
Het programma wordt begeleid door:
Old-School Zeeland wordt financieel ondersteund door:
Image
Het programma wordt geleid door:
Image
Het programma is ontwikkeld door:
Vreedenhoff
Het programma wordt begeleid door:
Image