Image

Old-School Recepten


& het verhaal erachter


Bestel de hele set met 9 receptenkaarten voor maar 9,95!


Bestel het kookboek!


Image

WAT IS DE OLD-SCHOOL?

Bij het Old-School programma, ontwikkeld door HUMINT Solutions, worden zorgvragers zoals ouderen en mensen met een beperking, uitgenodigd om hun verhalen te delen. Scholieren, studenten en vrijwilligers gaan als kennisdetectives met ze in gesprek en oefenen zo innovatievaardigheden waaronder het verzamelen van kennis bij mensen waar je het niet van verwacht.

ONTDEK DE OLD-SCHOOL RECEPTEN

Een deel van de verzamelde kennis wordt ook toegankelijk gemaakt voor anderen, middels verschillende programmaonderdelen. Eén zo’n onderdeel zijn de ‘Old-School recepten’ waarbij wij proberen op het spoor te komen van oude, soms vergeten gerechten. Denk bijvoorbeeld aan ‘watergruwel’ of ‘stamppot koolraap’.

DE EERSTE EDITIE

In 2017 is bij Woonzorgcentrum Vreedenhoff de allereerste Old-School van Nederland geopend. In deze eerste editie van de Old-School recepten vind je 9 verhalen en gerechten die wij door dit programma bij bewoners in Vreedenhoff hebben (her)ontdekt. Wat deze kaarten uniek maakt is dat je, naast de beschrijving van het recept, ook een anekdote van de bewoner aantreft over het recept.

BESTEL JE EIGEN SET!

Het is een bijzonder boek dat bestaat uit een mooi doosje met daarin 9 losse receptenkaarten. Zo kan je meer Old-School Recepten blijven sparen, net als dat wij de verhalen en recepten blijven verzamelen. Het kookboek is te koop in Vreedenhoff voor €9,95 en online te bestellen. Voor €11,95 per doosje wordt deze in heel Nederland bij je thuis bezorgd. Bestellen kan door de knop linksboven.

DRAAG BIJ AAN DE OLD-SCHOOL

De Old-School Recepten maken we helemaal samen: met zorgvragers, jongeren en vrijwilligers: het verzamelen, de vormgeving, het zoeken van de drukker... Van de verkoop van de kaarten gaat na aftrek van de kosten de helft naar het Old-School Vreedenhoff fonds en de helft naar het algemene Old-School fonds. Zo steun je direct deze Old-School en (nieuwe) Old-Schools elders in het land!

LAAT ONS JE REACTIE WETEN!

Als laatste: wij horen graag of je de recepten herkent, of ze in de smaak vallen en wat jouw lievelingsgerecht is. Je kunt hiervoor mailen naar [email protected] Als er een reactie en/of foto bijstaat voor de bewoner(s) zorgen wij ervoor dat deze bij hem/haar terecht komt. Namens alle Old-Schoolers, eet smakelijk!

Old-School Arnhem wordt i.h.k.v. de proeftuin maatschappelijke diensttijd financieel ondersteund door:
Het programma is ontwikkeld en wordt begeleid door:
Het programma vindt plaats bij en in samenwerking met:
Old-School Arnhem wordt financieel ondersteund door:
Image
Het programma is ontwikkeld en wordt begeleid door:
Image
Het programma vindt plaats bij en in samenwerking met:
Vreedenhoff

Onze samenwerkingspartners zijn:
Image
"Ik heb veel positiviteit meegekregen door mijn deelname aan Old-School. Je leert hier dingen die je niet op school leert en krijgt meer zelfvertrouwen."
Kenaiah, 18 jaar

Image
Old-School is meer dan gesprekjes voeren met bewoners. Je komt in contact met mensen waarmee je normaal nooit zou praten. Je stelt een paar goede doelen op voor jezelf die je wilt bereiken die paar dagen.
Mariam, 17 jaar

De recepten en verhalen van de eerste editie zijn verzameld bij bewoners van woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem. Je bent altijd welkom voor een bezoek aan de Old-School in Vreedenhoff. Laat ons weten wanneer je wilt komen!

Heb je de kaarten al in huis en een recept gemaakt? We horen graag wat je ervan vond en geven je reactie door aan de bewoners en/of hun familie!