Welkom bij de Old-School!

Bij dit bijzondere programma oefenenen deelnemers innovatie-vaardigheden met de hulp van zorgvragers (zoals ouderen).
Image
Image
Image
Image

WAAROM MEEDOEN?

Als jongere moet je allerlei belangrijke keuzes maken voor je toekomst. Om antwoorden te vinden op je vragen kunnen ze innovatie-vaardigheden gebruiken, waardoor ze beter leren netwerken en de informatie vinden die ze nodig hebben. Deze vaardigheden sluiten aan op de 21e eeuwse vaardigheden, die jongeren helpen om succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst.

INNOVATIEVAARDIGHEDEN?

Bij de Old-School oefenen deelnemers twee type vaardigheden: kennis vinden die niet voor de hand ligt en netwerken met mensen buiten hun vanzelfsprekende netwerk. Na hun deelname krijgen ze een certificaat en een referentie voor hun CV en Linkedin profiel. Ook worden ze uitgenodigd voor het jaarlijkse Old-School Gala (filmpje).

WAT IS HET PROGRAMMA?

De jongeren maken hun eigen planning en gaan dan als 'kennisdetective' informatie in gesprek met de verteller (een zorgvrager). De verhalen die ze ontdekken presenteren ze in een zelfgekozen vorm, zoals een filmpje of een poster. Er is doorlopend begeleiding en contact met de 'vertellers' en hun zorgverleners en/of familie.

WIE KAN ER MEEDOEN?

Jongeren en jongvolwassenen t/m 27 jaar uit heel Nederland kunnen meedoen. In regio Arnhem vinden de gesprekken bij de zorgvragers thuis plaats. Daarbuiten bieden we het programma aan in de vorm van de Belbrigade.

HOEVEEL TIJD KOST HET?

Deelname kan vanaf 1,5 uur per week en zolang je wilt. Je kan op alle dagen meedoen tussen 10:00 en 17:00, behalve op zondag. We stemmen het niveau en de planning op jou af.

NEEM CONTACT OP!

Wil jij je aanmelden als deelnemer? Dat kan via de paarse knop. Meer weten als zorgvrager, zorgorganisatie of school? Stuur ons een bericht via dezelfde paarse knop!

Image
"Ik heb veel positiviteit meegekregen door mijn deelname aan Old-School. Je leert hier dingen die je niet op school leert en krijgt meer zelfvertrouwen."
Kenaiah, 18 jaar

Image
Old-School is meer dan gesprekjes voeren met bewoners. Je komt in contact met mensen waarmee je normaal nooit zou praten. Je stelt een paar goede doelen op voor jezelf die je wilt bereiken die paar dagen.
Mariam, 17 jaar

De allereerste Old-School werd in 2017 geopend in Vreedenhoff. Er deden vanuit daar al honderden jongeren en zorgvragers aan mee, tot aan Groningen aan toe (telefonisch)! Tijdens de Corona-lockdown werkten we vanuit onze ruimte in Arnhems cultuurcentrum Rozet, maar inmiddels mogen we ook weer naar 'ons plekkie' in Vreedenhoff en houden we daar netjes afstand.

Wil je meedoen, meer weten, of een keer komen kijken en andere jongeren spreken die al hebben meegedaan? Stuur ons dan een bericht!
 
 
De Old-School wordt i.h.k.v. de maatschappelijke diensttijd financieel ondersteund door:
Het programma is ontwikkeld en wordt begeleid door:
Het programma vindt plaats bij en in samenwerking met:
Old-School Arnhem wordt financieel ondersteund door:
Image
Het programma is ontwikkeld en wordt begeleid door:
Image
Het programma vindt plaats bij en in samenwerking met:
Vreedenhoff

Onze samenwerkingspartners zijn: