Ik wil het boek

€14,95 (excl. verzendkosten)


Ik wil het boek

€14,95 (excl. verzendkosten)

Image

⭐⭐⭐⭐⭐
Erg leuk om te lezen en inspireert om vanuit een ander perspectief te kijken. Het zou standaard op de boekenlijst voor basisschoolleerlingen moeten staan! Overigens biedt het boek ook voor volwassenen waardevolle lessen. Een aanrader!
Denise Buijze-Bloem,
Adviseur Strategie Minfin

Image

⭐⭐⭐⭐⭐
Het is een heel lekker leesbaar,
vrolijk boek dat zeer goed inzetbaar is als
boek-met-missie in de klas, niet alleen in het speciaal, maar zeker ook in het regulier onderwijs. Met een belangrijke én leuke boodschap,
verpakt in een fijn verhaal.

Janneke Schotveld,
kinderboekenschrijfster

Image

⭐⭐⭐⭐⭐
Het is vlot geschreven en ook voor volwassenen echt lezenswaardig. Het kan een steun in de rug geven voor iedereen met een beperking of achterstand. Heel mooi uitgevoerd met leuke illustraties.
Bert Olthof,
Officier van de Koninklijke Luchtmacht (gepensioneerd)


EEN BIJZONDERE KIJK...

Als Tino op zijn nieuwe school komt, valt hij gelijk op, want hij kan niet goed op zijn linkerbeen lopen en gebruikt daarom een kruk. Tino wil graag nieuwe vrienden maken en het liefst met de stoere groep jongens. Maar daarvoor moet hij eerst iets winnen met sport en dat gaat hem nooit lukken, of toch wel?

...OP BEPERKINGEN...

Samen met Tino ontdek je dat je door een beperking of probleem misschien wel een superkracht hebt! Is dat moeilijk te geloven? Tino gelooft het eerst ook niet, maar samen met zijn Bende van Super-Anders verzamelt hij het bewijs. Lukt het hem om de schooldirectrice te overtuigen voordat hun Bende wordt verboden?

...VOOR IEDEREEN!

Het boek en de workshops zijn een speelse manier om jongeren en hun ouders, maar ook docenten, hulpverleners, beleidsmakers en bestuurders bewust te maken van de skills en kennis die mensen hebben, niet ondanks maar juist door hun beperking. Maak kennis met deze bijzondere methode, ontwikkeld door HUMINT Solutions.

BESTEL HET BOEK

SCHRIJF JE IN VOOR EEN WORKSHOP

STUUR TINO EEN BERICHT

Image
Image
Image

BESTEL HET BOEK

Image

SCHRIJF JE IN VOOR EEN WORKSHOP

Image

STUUR TINO EEN BERICHT

Image

WIST JE DAT...


De Bende van Super-Anders (‘The Gang of Extra-Able’) is ontstaan nadat Haim Dror en Maya Lievegoed besloten om een boek te schrijven over een kernelement van 'TINO'. Deze methode, die Haim ontwikkelde en Maya in Nederland introduceerde, is gericht op het vinden en benutten van ‘niet-herkende kennis’. Deze kennis is een potentieel dat iedereen vanzelf, maar onbewust, verzamelt. 

Een crisis of beperking kan dit proces versterken. De TINO methode wordt door middel van diverse programma’s al veelvuldig ingezet, zowel in het bedrijfsleven als voor publieke en maatschappelijke organisaties, waaronder zorg- en onderwijsinstellingen. De schrijvers hopen met het boek hun systematische kijk op alles wat onder gemiddeld is en de bijzondere potentie die daar juist door ontstaat, normaler te maken. Want of je nu een jongere, volwassene,

organisatie of bedrijf bent, je hebt altijd niet-herkende kennis om te ontdekken én in te zetten. Bijvoorbeeld om vraagstukken mee op te lossen, beleid te verbeteren of om nieuwe producten of diensten mee te ontwikkelen. Het gebruik ervan is trouwens ook efficiënter, omdat je benut wat er al ís. Zie het als een soort ‘duurzaamheid van mensen’.
Kijk voor meer informatie over TINO en de achtergrond van onze organisatie op www.humints.com


Why do we label people as 'disabled?' When we could also frame them as 'extra-abled'? We want to show you how that is possible and why it matters.
Haim Dror, author, CEO

Image


Het benutten van je volledige potentie begint met de herkenning ervan. TINO biedt individuen en organisaties een speelse manier om dit te (meer) te gaan doen.
Maya Lievegoed, auteur, directeur Nederland

WIST JE DAT...


De Bende van Super-Anders (‘The Gang of Extra-Able’) is ontstaan nadat Haim Dror en Maya Lievegoed besloten om een kinderboek te maken over een kernelement van 'TINO'. Deze methode, die Haim ontwikkelde en Maya in Nederland introduceerde, is gericht op het vinden en benutten van ‘niet-herkende kennis’. Deze kennis is een potentieel dat iedereen vanzelf, maar onbewust, verzamelt. Een crisis of beperking kan dit proces versterken. De TINO methode wordt door middel van diverse programma’s al veelvuldig ingezet, zowel in het bedrijfsleven als voor publieke en maatschappelijke organisaties, waaronder zorg- en onderwijsinstellingen.

De schrijvers hopen met het boek hun systematische kijk op alles wat onder gemiddeld is en de bijzondere potentie die daar juist door ontstaat, normaler te maken. Want of je nu een jongere, volwassene, organisatie of bedrijf bent, je hebt altijd niet-herkende kennis om te ontdekken én in te zetten. Bijvoorbeeld om vraagstukken mee op te lossen, beleid te verbeteren of om nieuwe producten of diensten mee te ontwikkelen. Het gebruik ervan is trouwens ook efficiënter, omdat je benut wat er al ís. Zie het als een soort ‘duurzaamheid van mensen’.

Voor meer informatie over TINO en een overzicht van de TINO programma’s bezoek je onze website www.humints.com